
به گفته گروه کمپین مبارزه با فساد، از آنجایی که جهان همچنان به مکانی کمتر صلح آمیز تبدیل می شود، ارتباط واضحی بین این خشونت و فساد وجود دارد. شفافیت بین الملل (TI) که سالانه خود را منتشر کرده است شاخص ادراک فساد (CPI).
TI میگوید در یک چرخه معیوب، کشورهایی که از نظر صلح کمترین امتیاز را کسب میکنند، در شاخص CPI نیز امتیاز بسیار پایینی کسب میکنند. این گروه میگوید دولتهایی که با فساد مختل شدهاند فاقد ظرفیت حفاظت از مردم هستند، در حالی که نارضایتی عمومی بیشتر به خشونت تبدیل میشود.
دلیا فریرا روبیو، رئیس سازمان شفافیت بینالملل گفت: «فساد جهان ما را به مکان خطرناکتری تبدیل کرده است. از آنجایی که دولت ها به طور جمعی نتوانسته اند در برابر آن پیشرفت کنند، به افزایش خشونت و درگیری کنونی دامن می زنند – و مردم را در همه جا به خطر می اندازند. تنها راه نجات این است که دولت ها کار سخت را انجام دهند و فساد را در همه سطوح ریشه کن کنند تا اطمینان حاصل شود که دولت ها برای همه مردم کار می کنند، نه فقط برای تعداد کمی از نخبگان.
بریتانیا (73) و قطر (58) از جمله کشورهایی هستند که امتیازات شاخص آنها در پایین ترین سطح خود قرار دارد. سایر نقاطی که امتیازات نزولی دارند عبارتند از: لوکزامبورگ (77)، کانادا (74)، اتریش (71)، مالزی (47)، مغولستان (33)، پاکستان (27)، هندوراس (23)، نیکاراگوئه (19) و هائیتی (17). . در مورد بریتانیا، این شاخص به رسواییهای متعددی اشاره میکند، از مخارج عمومی گرفته تا لابیگری، و رفتار نادرست وزیران که همگی نارساییهای یکپارچگی سیاسی این کشور را برجسته میکنند. TI اظهار داشت که اعتماد عمومی به سیاست به طرز نگران کننده ای پایین است، اما حمایت دولت از لایحه یکپارچگی و اخلاق مانند مجلس اعیان می تواند منجر به بسته ای از اصلاحات شود که می تواند کمک کند.
و فلورا کرسول، منطقه ای اروپای غربی هماهنگ کننده TI گفت: «همانطور که اروپا با چالش های بی شماری – از جنگ در اوکراین و کمبود انرژی و مواد غذایی متعاقب آن گرفته تا رکود قریب الوقوع – مواجه است، منطقه در مبارزه با فساد ناکام است. امسال شاهد بودیم که چگونه صنایع قدرتمند و رهبران خارجی می توانند سیاست را به قیمت منافع عمومی از فرانسه گرفته تا آلمان و خود اتحادیه اروپا تحت تاثیر قرار دهند. برای اینکه رهبران بتوانند به طور مؤثر با بحرانهای پیش روی قاره مقابله کنند، باید اقدامات پایدار و جامع برای مبارزه با فساد و تضمین یکپارچگی در سیاست را در اولویت قرار دهند.»
درباره شاخص
CPI 180 کشور و منطقه را بر اساس سطوح درک شده از فساد بخش عمومی در مقیاس صفر (فاسد بسیار) تا 100 (بسیار پاک) رتبه بندی می کند. سودان جنوبی (13)، سوریه (13) و سومالی (12) که همگی درگیر درگیری های طولانی هستند، در انتهای جدول باقی مانده اند. در حالی که دانمارک در صدر فهرست به عنوان کمترین فاسد شناخته شده است. منابع داده شامل بانک جهانی، مجمع جهانی اقتصاد، شرکت های ریسک و مشاور خصوصی و اتاق های فکر می شود. بازدید کنید https://www.transparency.org/.
منبع: https://www.professionalsecurity.co.uk/news/case-studies/corruption-perceptions-index-5/