با مشارکت استراتژیک آن در میان بخشهای دولتی و خصوصی، غیرقابل انکار است که دبی و ابوظبی در ارائه حلقههای فعالیت خودکارآمد و پایدار که تضمین میکند منابع و داراییها به طور مستمر بازیافت میشوند و برای حمایت از رشد سریع دوباره استفاده میشوند، به خوبی مجهز هستند. این رویکرد سطح بعدی توسعه تنها با اجرای بهبودهای مقرونبهصرفه و مبتنی بر دادههای مبتنی بر استانداردهای صنعت باز است که تحرک را کارآمدتر میکند، ایمنی شهروندان را بهبود میبخشد و شهرت شهر را افزایش میدهد.
دبی با مأموریت خود برای تبدیل شدن به یک رهبر جهانی در اقتصاد هوشمند، یکی از جاه طلبانه ترین شهرهای جهان است و مطمئناً دارای سنت طولانی در توسعه نوآوری های دیجیتال پیشرو در قالب سیستم های پیشرفته فناوری هوشمند است که طیف وسیعی از آنها را شامل می شود. ایمنی عمومی به تحرک شهری و نظارت بر محیط زیست. برای مشاهده عملی این موضوع، به سال 2017 برگردید، زمانی که اولین افسر روبات برای گشت زنی در خیابان های دبی راه اندازی شد.
باهوش تر، باهوش تر، باهوش ترین
اما، قبل از اینکه ببینیم دبی و ابوظبی چگونه به زندگی هوشمند در شهرها نزدیک می شوند و چگونه دبی شهرت خود را به عنوان یک رهبر فناوری جهانی تثبیت کرده است، ارزش دارد که شاخص شهر هوشمند 2021 را دوباره بررسی کنیم.[1] آشکار کرد.
[1] www.securitysa.com/*axis9
ابوظبی و دبی به عنوان هوشمندترین شهرهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا رتبه بندی شدند که ابوظبی (رتبه بندی BB SCI) رتبه 28 و دبی (رتبه BB SCI) در رتبه 29 قرار گرفتند. هر دو شهر از سال 2020 تاکنون 14 پله صعود کرده اند.
نمونه دیگری از این کاربرد همهجانبه فناوری هوشمند، تلاش های دبی برای بدون کاغذ شدن است. در اقدامی جسورانه برای حذف بیش از یک میلیارد ورق کاغذی که سالانه برای معاملات دولتی استفاده می شود، دولت دبی تمام فناوری های لازم را برای امکان معاملات صاف و بدون کاغذ به کار گرفته است. بر اساس سه رکن استراتژیک، یعنی کارایی دولت، ایجاد صنعت و رهبری بین المللی، دبی با اتخاذ استراتژی بلاک چین دبی (DBS) به اولین شهر جهان تبدیل می شود که از فناوری بلاک چین در مقیاس بزرگ استفاده می کند.[3].
از همان ابتدا، دولت دبی سرمایه گذاری های قابل توجهی در فناوری هوشمند انجام داده و یک ماموریت شفاف را تدوین کرده است: هوشمندترین، تمیزترین و شادترین شهر جهان. Transformation نام بازی برای این پایتخت آیندهنگر بوده است، با اختصاص آن به ارائه یک تجربه کارآمد، یکپارچه و تاثیرگذار هم به شهروندان و هم به گردشگران.
این استراتژی ترکیبی از انرژی را هدف قرار میدهد که منابع انرژی تجدیدپذیر، هستهای و پاک را برای برآوردن نیازهای اقتصادی امارات متحده عربی و اهداف زیستمحیطی به شرح زیر ترکیب میکند: 44% انرژی پاک. 38 درصد گاز؛ 12٪ زغال سنگ تمیز؛ و 6 درصد هسته ای. دولت امارات قصد دارد تا سال 2050 600 میلیارد درهم سرمایه گذاری کند تا تقاضای رو به رشد انرژی را برآورده کند و رشد پایدار اقتصاد کشور را تضمین کند.
[3] www.securitysa.com/*dubai1
وام)
یک مثال عملی از نحوه اجرای این فرآیند تحول در زندگی روزمره، آزمایشگاه هوش مصنوعی دبی است.[2]جایی که از قدرت یادگیری ماشینی استفاده می شود تا شهر و دفاتر آن کارآمدتر و ایمن تر کار کنند. بر اساس داده های اداره حمل و نقل جاده ای، هوش مصنوعی به طور مداوم بر میزان خستگی و استرس رانندگان اتوبوسی که در سطح شهر تردد می کنند نظارت می کند و به میزان قابل توجهی تعداد تصادفات در این فرآیند را کاهش می دهد. هیجانانگیزترین جنبه این است که دبی، در هسته خود، هوش مصنوعی را به تمام جنبههای زندگی شهری، از جمله سیستم عامل خود، تزریق میکند و این اکتشافات و درسها را برای ایجاد طرحی که برای تلاشهای آینده مفید خواهد بود، تغییر خواهد داد.
SCI 118 شهر را در سراسر جهان با جمعآوری ادراک ساکنان به طور تصادفی انتخاب شده در هر شهر و جویا شدن از آنها در مورد تصوراتشان در مورد دو ستون مرتبط رتبهبندی کرد. یعنی ستون سازه ها که به زیرساخت های موجود شهرها اشاره دارد و رکن فناوری که به تدارکات و خدمات فناوری موجود در این فضاها می پردازد. به طور کلی، ایده این است که شهرها را برای ارزیابی زیرساخت ها و خدمات هوشمند که سلامت و ایمنی، تحرک، فعالیت ها، فرصت ها و حکمرانی را پوشش می دهند، رتبه بندی کنیم. سنگاپور (رتبه AAA SCI) بر اساس SCI 2021 مقام اول را به خود اختصاص داد و زوریخ (رده بندی AA SCI) و اسلو (رتبه AA SCI) به ترتیب دوم و سوم شدند.
فراهم کردن بستری برای مشارکت های تاثیرگذار
یافتههای ویرایش سوم IMD-SUTD SCI تأیید کرد که برداشت مردم از نحوه استفاده از فناوری برای مقابله با چالشهای ارائهشده توسط زندگی شهری به طور چشمگیری تحت تأثیر COVID-19 و تسریع تحول دیجیتال قرار گرفته است. در واقع، برونو لانوین، رئیس رصدخانه شهر هوشمند IMD، به “تغییرهای زمین ساختی” اشاره می کند که در نتیجه باعث ایجاد اختلال در زنجیره های لجستیکی در سطح جهانی شده است.
در سال 2017، امارات متحده عربی استراتژی انرژی 2050 خود را راه اندازی کرد، اولین استراتژی انرژی واحد در کشور بر اساس عرضه و تقاضا، و متعهد به دستیابی به تعادل بین تولید و مصرف انرژی تا سال 2050 است. هدف این استراتژی افزایش سهم انرژی پاک است. در کل ترکیب انرژی از 25٪ به 50٪ تا سال 2050 و کاهش ردپای کربن تولید برق تا 70٪، صرفه جویی عظیم 700 میلیارد درهم تا سال 2050. علاوه بر این، این استراتژی همچنین با هدف افزایش بهره وری مصرف افراد و شرکت ها 40 درصد
نوشته مارسل برونز، ارتباطات محور.
منبع: https://www.securitysa.com/18069R
این طرح پیشگام شامل تمام خدمات دولتی دبی می شود. تنها در پردازش اسناد، دبی می تواند سالانه بیش از 5.5 میلیارد درهم صرفه جویی کند و از فناوری بلاک چین استفاده کند. و این علاوه بر تأثیری است که این اقدام بر حفاظت از محیط زیست خواهد داشت. DBS در دسترس بودن فرصتهای اقتصادی واقعی و تاثیرگذار را برای تمام بخشهای شهر تضمین میکند و شهرت دبی را به عنوان یک رهبر فناوری جهانی تقویت میکند.
مارسل برونز.